Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

French toast-tiramisu av brioche

French toast-tiramisu av brioche är en len krämig tiramisu i ny tappning. Servera gärna med en espresso till.

French toast-tiramisu av briocheFrench toast-tiramisu av briocheFrench toast-tiramisu av brioche
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4briochebröd- (hamburgerbröd)
  • 2 msksmör

French toast-smet

  • 3ägg
  • 2 dlmjölk
  • 2 krmsalt

Mascarponecrème

  • 250 gmascarponeost
  • 2ägg
  • 2 mskAmaretto (mandellikör)- (mandellikör)
  • 1 dlströsocker

Kaffeblandning

  • 0,75 dlespresso- (stark)
  • 2 mskAmaretto (mandellikör)- marsalavin eller konjak

Garnering

  • 2 mskkakao

Gör så här

  1. Smet: Vispa ihop ägg, mjölk och salt I en skål.

  2. Mascarponecrème: Lägg mascarponeosten i en skål. Dela äggen och rör ner äggulor och likör i osten. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt vispa till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i mascarponecrèmen.

  3. Kaffeblandning: Blanda kaffe och likör. Droppa blandningen på brödens snittytor.

  4. Lägg lite av mascarpone-crèmen mellan bröden och lägg ihop dem med underdel och lock. Doppa dubbelmackorna i smeten. Stek bröden i smör i en stekpanna tills det blir gyllenbruna på båda sidor. Lägg bröden på tallrikar.

  5. Spritsa eller bred över mascarpone-crème. Pudra över rikligt med kakao.

Vad tyckte du om receptet?