Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Doppa skivor av surdegsbröd i en äggsmet och stek gyllenbruna på båda sidor. Vänd sedan bröden i vanilj- och strösocker. Lägg på lemon curdglass och italiensk maräng. Garnera med finrivet citronskal.
French toast: Vispa ihop mjölk, vetemjöl och ägg i en skål. Tillsätt salt och socker. Doppa ner bröden och stek dem i smör på båda sidor tills de är gyllenbruna.
Blanda socker och vaniljsocker, och strö över bröden.
Lemon curd: Blanda citronskal, citronsaft, smör och socker i en kastrull. Värm tills smöret smält, dra av kastrullen från värmen.
Vispa ihop ägg och äggula i en skål med en gaffel. Häll ner äggen i kastrullen och sjud försiktigt under kraftig vispning tills curden börjar tjockna.
Sila av curden och låt kallna. Fyll en engångsspritspåse.
Vaniljglass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Koka upp vaniljstången och fröna med mjölk och grädde.
Vispa upp äggulor och socker. Häll i den varma vätskan i äggsmeten, vispa under tiden.
Häll tillbaka massan i kastrullen och sjud till 84 grader, tills det börjar tjockna. Vispa kraftigt under tiden.
Sila massan och kyl ner den i ett iskallt vattenbad.
Kör glassmassan i glassmaskin tills den är fast och krämig.
Flytta över i en bunke och ringla över lemon curd mellan varven.
Kyl i frysen i cirka 1 timme så går den lättare att kula upp.
Italiensk maräng: Häll upp äggvitorna i en torr och ren bunke eller i en hushållsmaskin.
Koka vatten och socker till 121 grader. Börja vispa upp äggvitan i hushållsmaskinen eller med en elvisp när sockerlagen kommit upp i 110 grader.
Häll i sockerlagen i en fin stråle över äggvitorna under vispning. Vispa i ett par minuter, sänk hastigheten och vispa tills marängen svalnat.
Fyll upp i en spritspåse med en rundtyll.
Servering: Lägg upp bröden på tallrikar. Lägg på glass och spritsa på italiensk maräng. Bränn av marängen med gasolbrännare. Riv över citronskal.
Recept från Mitt kök