Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

French toast med kaffeglass och nötchoklad

Recept på barnsligt god french toast med kaffeglass. Bullen får en knäckig yta med socker som karamelliseras med brännare. 

French toast med kaffeglass och nötchokladFrench toast med kaffeglass och nötchokladFrench toast med kaffeglass och nötchoklad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2kardemummabullar- släta
  • 2ägg
  • 1 dlmjölk
  • 25 gsmör
  • 0,5 mskvaniljsocker
  • mskströsocker

Tillbehör

  • 0,5 lvaniljglass
  • 1,5 mskespressokaffe- kallt
  • 25 gnötchoklad

Gör så här

  1. Toast: Vispa ägg och mjölk. Halvera bullarna och vänd dem i äggsmeten. Stek dem frasiga i smör, ca 2 min på varje sida. Lyft upp och lägg på tallrikar. Strö på vaniljsocker och strösocker. Bränn av med brännare så att ytan blir knäckig.

  2. Låt glassen tina ca 10 min i rumstemperatur. Rör ner kaffet i glassen. Servera french toasten med glass och hackad nötchoklad.

Vad tyckte du om receptet?