Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
French toast à la äppelsmulpaj med äppelkompott och lönnsirap är så gott och så enkelt! Servera med vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass.
Sätt ugnen på 175°. Smet: Knäck äggen i en skål. Häll i hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken, socker, kanel och salt.
Smuldeg: Blanda ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål till en smulig deg. Sätt skålen i kylen.
Kompott: Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Smält smöret i en kastrull och lägg i äppelklyftorna. Tillsätt socker och vatten, Sjud 2–3 min. Blanda i kanel.
Lägg äppelklyftorna på bröden och lägg ihop dem två och två. Doppa bröden i smeten på båda sidor och runt om. Stek bröden i smör i en stekpanna tills det blir gyllenbruna på båda sidor.
Lägg bröden på en plåt och fördela smuldegen över bröden. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Skär varje bröd i två bitar och servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde och lönnsirap.