Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

French fries med vitlöks- & chilidipp

Gott att servera som snacks till en kall öl. Passar också fint som tillbehör till hamburgare eller grillat kött eller kyckling.

French fries med vitlöks- & chilidipp
French fries med vitlöks- & chilidipp
French fries med vitlöks- & chilidipp
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4bakpotatisar
  • 6 dlolja- till fritering
  • flingsalt- eller vanligt salt

Vitlöks- & chilidipp

  • 2 dlmajonnäs
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 1 krmcajennepeppar
  • 2 mskgräddfil
  • 1 tskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Tvätta och torka av potatisarna. Skär dem i 1 centimeter tjocka stavar på längden.

  2. Värm olja till 170-180 grader, fritera lite i taget av potatisen och lägg på ett fat med hushållspapper.

  3. Strö över flingsalt eller vanligt salt.

  4. Vitlöks- och chilidipp: Blanda ihop alla ingredienserna till dippen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök