Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

French 75,5 - Social Server

French 75 med en tvist av grenadine är en syrlig drink där gin och citronsaft toppas med champagne. När det är dags att servera är det bara att öppna champagnen och instruera gästerna hur de ska blanda drinken. 

French 75,5 - Social Server
French 75,5 - Social Server
French 75,5 - Social Server
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dlgin- Tanqueray
  • 2 dlcitron- pressad
  • 2 dlgrenadine- se recept
  • 2 flaskorchampagne- eller mousserande vin (à 75 cl)

Gör så här

  1. Mät upp ingredienserna (utom champagnen) i en tom, ren champagneflaska. Sätt i en vinkork och skaka om.

  2. Kyl den fyllda flaskan tillsammans med två flaskor champagne, gärna i en ishink.

  3. Häll upp 4 cl av drinkbasen i en coupette eller ett champagneglas och toppa med champagne.

Vad tyckte du om receptet?

Egen grenadine

15 min. Gör din egen grenadine av färska granatäpplen och ­socker. Till ca 4 dl:

2–3 granatäpplen

3 dl strösocker

Gör så här: 1. Halvera och pressa granatäpplena, gärna med citruspress. Mät upp 2 dl saft. Blanda den med sockret i en kastrull. Värm på svag värme, rör tills sockret har lösts upp. Här är det viktigt att inte låta lagen koka, då försvinner fruktighet. 2. Låt vätskan kallna och häll över den i en ren glasflaska. Var noga med att inte doppa fingrarna i lagen, då försämras hållbarheten avsevärt. Lagen håller 1–2 veckor i kylen.