Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
10 min + 30 min i ugn
Mia använder helst sorten Husmodern från sitt eget sekelgamla äppelträd. Men det går också bra med ett fast matäpple som Charlamovsky eller äpplen av den vanligare sorten Belle de Boskoop.
Sätt ugnen på 175°.
Dela äpplena i två halvor. Gröp ur kärnhuset till en rund skål i äppelhalvan.
Smält honung och smör på svag värme i en liten kastrull. Rör i hackade hasselnötter. Låt röran svalna något.
Lägg halvorna i en ugnssäker form och fördela röran i urgröpningarna. Placera formen i mitten av ugnen och grädda tills fruktköttet pöser upp och nötsmeten börjar få lite färg, ca 30 min.
Servera med färska hallon och vispad grädde.