Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fredrikas äppeltårta

Fredrikas äppeltårta
Fredrikas äppeltårta
Fredrikas äppeltårta

Ingredienser

  • 300 gmandelmassa
  • 300 gmandelmassa
  • 2ägg
  • 1 mskkardemumma- mald

Fyllning

  • 2äpplen- eller päron
  • 1,5 dlströsocker
  • 2citroner- 1 dl pressad saft
  • 1,5 dlvalnötter
  • 2 dlvispgrädde

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär mandelmassan i mindre bitar. Mixa den tillsammans med ägg och kardemumma i en matberedare. Bred ut smeten i två rundlar ritade på bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa bottnarna från papperet. Skär den ena bottnen i 8 snibbar och låt båda bottnarna kallna på galler.

  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar, ca 1 1/2 x 1 1/2 cm. Koka äpplena mjuka med socker och citronsaft i en kastrull utan lock ca 10 min. Låt kallna.

  4. Grovhacka valnötterna och blanda med äppelbitarna. Vispa grädden. Fördela äppelbitarna på den hela bottnen. Bred på grädden. Stick i kaksnibbarna och pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?