Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200°. Skär mandelmassan i mindre bitar. Mixa den tillsammans med ägg och kardemumma i en matberedare. Bred ut smeten i två rundlar ritade på bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa bottnarna från papperet. Skär den ena bottnen i 8 snibbar och låt båda bottnarna kallna på galler.
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar, ca 1 1/2 x 1 1/2 cm. Koka äpplena mjuka med socker och citronsaft i en kastrull utan lock ca 10 min. Låt kallna.
Grovhacka valnötterna och blanda med äppelbitarna. Vispa grädden. Fördela äppelbitarna på den hela bottnen. Bred på grädden. Stick i kaksnibbarna och pudra över florsocker.