Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fredagspasta med marinerade räkor och tomater

Variera gärna rätten med att byta ut räkorna mot t ex kräftstjärtar. Byt gärna ut pastan mot fullkornspasta för att få den mer fiberrik.

Fredagspasta med marinerade räkor och tomaterFredagspasta med marinerade räkor och tomaterFredagspasta med marinerade räkor och tomater

Ingredienser

  • 2tomater- gärna kvisttomater
  • 3 mskolivolja- till marinaden
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 3 dlräkor- skalade (500 g oskalade)
  • 1rödlök
  • 300 gpasta- (4 portioner)
  • 0,5rucola- eller babyspenat (ca 40 g)
  • 20basilikablad- finstrimlade
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmpeppar

Gör så här

  1. Skär tomaterna i sockerbitsstora tärningar. Blanda 2 msk av olivoljan med vinäger i en skål. Vänd ner tomattärningarna och räkorna.

  2. Skala och strimla löken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Hetta upp resten av oljan i pastakastrullen och tillsätt löken. Stek den ca 1 minut. Häll i pasta, marinerade räkor och tomater. Vänd ner rucola och låt allt bli genomvarmt, rör om försiktigt.

  4. Ta kastrullen från värmen och blanda i basilika. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?