Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fredagspasta med marinerade räkor och tomater

Variera gärna rätten med att byta ut räkorna mot t ex kräftstjärtar. Byt gärna ut pastan mot fullkornspasta för att få den mer fiberrik.

Fredagspasta med marinerade räkor och tomater
Fredagspasta med marinerade räkor och tomater
Fredagspasta med marinerade räkor och tomater

Ingredienser

  • 2tomater- gärna kvisttomater
  • 3 mskolivolja- till marinaden
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 3 dlräkor- skalade (500 g oskalade)
  • 1rödlök
  • 300 gpasta- (4 portioner)
  • 0,5rucola- eller babyspenat (ca 40 g)
  • 20basilikablad- finstrimlade
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmpeppar

Gör så här

  1. Skär tomaterna i sockerbitsstora tärningar. Blanda 2 msk av olivoljan med vinäger i en skål. Vänd ner tomattärningarna och räkorna.

  2. Skala och strimla löken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Hetta upp resten av oljan i pastakastrullen och tillsätt löken. Stek den ca 1 minut. Häll i pasta, marinerade räkor och tomater. Vänd ner rucola och låt allt bli genomvarmt, rör om försiktigt.

  4. Ta kastrullen från värmen och blanda i basilika. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?