Läs också: Recept på glutenfria våfflor
Läs också: Härligt recept på våfflor med ägg
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grundrecept på våffelsmet till frasvåfflor Med kolsyrat vatten i smeten får du luftiga och frasig våfflor. Ett gammalt husmorsknep är att ha iskall snö i smeten för att få till fraset. Recept utan ägg gör också våfflorna frasigare. Lägg i en tesked vaniljsocker i smeten så får du vaniljvåfflor.
Media laddas
Vispa ihop mjöl, bakpulver, vatten och salt i en bunke till en jämn smet.
Vispa grädden till tjockt skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slev (vispa inte!)
Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna.
Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset.
Servera med färska bär, glass, grädde, sylt eller ett tunt lager florsocker.
Alternativ Du kan också göra så här: Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Vispa grädden och vänd ner den och avsluta med att blanda i smöret. På det här sättet slipper du lägga i en klick smör för varje våffellagg du gräddar.
Läs också: Recept på glutenfria våfflor
Läs också: Härligt recept på våfflor med ägg