Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våffelsmet - våfflor utan ägg

Våfflor, ett recept på riktigt frasiga våfflor utan ägg. Ägg i våffelsmeten gör våfflorna mindre frasiga. Mineralvattnet gör våfflorna extra frasiga.

Våffelsmet - våfflor utan äggVåffelsmet - våfflor utan äggVåffelsmet - våfflor utan ägg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- eller siktat dinkelmjöl
  • 33 clmineralvatten- 1 flaska
  • 2 dlvispgrädde
  • smör- till pensling

Gör så här

  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.

  2. Vispa grädden tjock och vänd ner den i smeten.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smält smör till första omgången. Sen behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.

  4. Lägg våfflorna var för sig på ett galler. Servera nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?