Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god jordgubbssylt och vispad grädde är gott till frasvåfflor.
Vispa samman mjöl och kallt vatten i en bunke. Tillsätt vispad grädde och smält smör och rör om försiktigt.
Hetta upp ett våffeljärn. Bred ut 1 dl smet till varje lagg i våffeljärnet. Grädda våfflorna frasigt ljusbruna och lägg upp på galler. Servera med jordgubbssylt och vispad grädde.
Jordgubbssylt: Tina jordgubbarna och koka i en kastrull med syltsockret i 2 minuter. Tillsätt vaniljsocker och mixa sylten slät med mixerstav. Häll upp sylten i en glasburk och låt den kallna.
Recept från Mitt kök