Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasvåfflor med vanilj & vispad grädde


En god jordgubbssylt och vispad grädde är gott till frasvåfflor.

Frasvåfflor med vanilj & vispad grädde

Frasvåfflor med vanilj & vispad grädde

Frasvåfflor med vanilj & vispad grädde

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 2 dlvatten- kallt
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 msksmör- smält
  • jordgubbssylt- se separat recept
  • grädde- vispad
  • 250 gjordgubbar- frysta
  • 200 gsyltsocker
  • 1 mskvaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa samman mjöl och kallt vatten i en bunke. Tillsätt vispad grädde och smält smör och rör om försiktigt.

  2. Hetta upp ett våffeljärn. Bred ut 1 dl smet till varje lagg i våffeljärnet. Grädda våfflorna frasigt ljusbruna och lägg upp på galler. Servera med jordgubbssylt och vispad grädde.

  3. Jordgubbssylt: Tina jordgubbarna och koka i en kastrull med syltsockret i 2 minuter. Tillsätt vaniljsocker och mixa sylten slät med mixerstav. Häll upp sylten i en glasburk och låt den kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök