Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasvåfflor med räkor och avokado

Frasiga våfflor som blir lite festliga med tillbehör som räkor och ­avokado.

Frasvåfflor med räkor och avokadoFrasvåfflor med räkor och avokadoFrasvåfflor med räkor och avokado
Frasvåfflor med räkor och avokado. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 75 gsmör- + extra till gräddning
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2,5 dlmjölk
  • 2,5 dlkolsyrat vatten

Tillbehör

  • 500 gräkor med skal
  • 2avokador
  • 2salladslökar
  • 200 gsmetana

Gör så här

  1. Smält 75 g smör. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver. Vispa ner mjölk och hälften av det kolsyrade vattnet. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av vattnet och det smälta smöret och vispa ihop. 

  2. Hetta upp våffeljärnet, det ska vara riktigt hett. Pensla det med smör i omgångar och grädda våfflorna, ca 1 dl smet per våffla. Lägg de färdiggräddade våfflorna undan för undan på ett galler tills alla är färdiggräddade.

  3. Tillbehör: Skala räkorna. Kärna ur och skär avokadorna i skivor. Ansa och hacka salladslöken.

  4. Servera våfflorna med räkor, avokado, salladslök och smetana.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: