Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasiga våfflor som blir lite festliga med tillbehör som räkor och avokado.
Smält 75 g smör. Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver. Vispa ner mjölk och hälften av det kolsyrade vattnet. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av vattnet och det smälta smöret och vispa ihop.
Hetta upp våffeljärnet, det ska vara riktigt hett. Pensla det med smör i omgångar och grädda våfflorna, ca 1 dl smet per våffla. Lägg de färdiggräddade våfflorna undan för undan på ett galler tills alla är färdiggräddade.
Tillbehör: Skala räkorna. Kärna ur och skär avokadorna i skivor. Ansa och hacka salladslöken.
Servera våfflorna med räkor, avokado, salladslök och smetana.
Läs också: