Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasvåffla med hjortronsylt


En riktig klassiker!

Frasvåffla med hjortronsylt
Frasvåffla med hjortronsylt
Frasvåffla med hjortronsylt

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 125 gvetemjöl- (ca 2 dl )
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tsksocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 dlvatten- kallt
  • 50 gsmör- smält
  • 3 dlgrädde

Hjortronsylt:

  • 250 ghjortron- frysta
  • 88 gsocker- (1 dl)
  • 30 gsyltsocker- (cirka 2 msk)

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa grädden men inte för hårt. Blanda ned vatten i mjölblandningen och rör ordentligt.

  2. Tillsätt det smälta smöret och rör in i smeten. Låt svälla en stund. Rör sedan ned den vispade grädden varsamt.

  3. Smörj laggen och grädda på ganska hög värme cirka 2-3 minuter.

  4. Hjortronsylt: Blanda hjortron och sockret i en kastrull. Låt koka försiktigt några minuter. Häll upp sylten i en liten skål. Servera sylten till våfflorna med lite lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök