Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frästa havskräftstjärtar med vispat persiljesmör

En läcker och fräsch rätt med mycket smak som passar utmärkt som lyxig aptitretare!

Frästa havskräftstjärtar med vispat persiljesmör
Frästa havskräftstjärtar med vispat persiljesmör
Frästa havskräftstjärtar med vispat persiljesmör
THOMAS CARLéN

Persiljesmör

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 tskcitronsaft- pressad
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • salt- peppar

Till servering

  • 0,75fänkål
  • 150 gsockerärter
  • 1 mskrapsolja
  • salt- peppar

Kräftstjärtar

  • 16havskräftstjärtar- skalade
  • 1 msksmör
  • 1 mskrapsolja
  • salt- peppar
  • 4citronklyftor

Gör så här

  1. Persiljesmör: Vispa smöret luftigt med elvisp och smaksätt med citronsaft, persilja, salt och peppar. Forma med två dessertskedar till ägg.

  2. Skiva fänkålen tunt och strimla sockerärterna på längden. Fräs snabbt i het stekpanna med olja, cirka 2 minuter. Salta och peppra. Fördela på tallrikar.

  3. Fräs kräftstjärtarna i varm stekpanna med smör och rapsolja, 2–3 minuter. Salta och peppra och trä upp på grillspett och lägg upp på grönsaksbädd. Servera med persiljesmör och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök