Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt torskfilé med bacon och potatispuré

Recept på stekt torsk med potatispuré och knaperstekt bacon. Kombinationen av vit fisk och knaprigt bacon har blivit klassisk.

Stekt torskfilé med bacon och potatispuré
Stekt torskfilé med bacon och potatispuré
Stekt torskfilé med bacon och potatispuré
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé (MSC-märkt)
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 1 dlströbröd
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1ägg
  • 3 msksmör
  • 1 knippagräslök

Potatispuré

  • 800 gpotatis
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • 300 gärtor
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av men spara ca 1 1/2 dl av kokvattnet. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smöret. Späd med kokvattnet till lagom moskonsistens och smaka av med salt.

  2. Skär baconet i riktigt små bitar. Stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda hälften av baconet med ströbrödet.

  3. Krydda fiskfiléerna med salt och peppar. Vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i brödblandningen. Stek filéerna i 2 msk smör ca 3  min på varje sida.

  4. Hacka gräslöken och blanda med resterande bacon. Smält 1 msk smör. Lägg fisken på tallrikar och strö över baconsmul. Fördela  potatispuré och ärter vid sidan om. Droppa över det smälta smöret och servera med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?