Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 36g
Kolhydrater: 41g
Recept på stekt torsk med potatispuré och knaperstekt bacon. Kombinationen av vit fisk och knaprigt bacon har blivit klassisk.
Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av men spara ca 1 1/2 dl av kokvattnet. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt smöret. Späd med kokvattnet till lagom moskonsistens och smaka av med salt.
Skär baconet i riktigt små bitar. Stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda hälften av baconet med ströbrödet.
Krydda fiskfiléerna med salt och peppar. Vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i brödblandningen. Stek filéerna i 2 msk smör ca 3 min på varje sida.
Hacka gräslöken och blanda med resterande bacon. Smält 1 msk smör. Lägg fisken på tallrikar och strö över baconsmul. Fördela potatispuré och ärter vid sidan om. Droppa över det smälta smöret och servera med citronklyftor.