Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett riktigt midsommarflarn som inte bara är gott utan också en fröjd för ögat. Själva flarnet kan lagas i förväg och sedan eventuellt bara värmas lite i ugn innan det toppas före servering. Men godast blir den så klart om det serveras nygjort.
Gravad citron: Skär bort allt skal från citronen och skär ut hinnfria filéer. Lägg dem i en burk. Blanda citronen med salt och socker. Låt stå i kylen i ca 8 tim.
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Mosa potatisen. Ansa och strimla salladslöken. Blanda potatis och lök med yoghurt. Krydda med salt och peppar. Bred ut blandningen på smördegen. Riv över osten.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min tills flarnet är gyllenbrun. Låt svalna något.
Ansa och skär sparrisen i tunna strimlor. Doppa dem i kokande vatten och låt rinna av. Skala och finhacka löken. Finhacka dillen.
Toppa flarnet med sparris, lök, dill, rom och gräddfil. Skär 3–4 gravade citronfiléer i bitar och strö dem över. Servera genast.