Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasigt grönsaksbröd

Brödet är allra godast nygräddat, men det går utmärkt att frysa inlindat i folie och plast. Tina och värm sedan brödet i folien, 10 min i 200° + 5 min utan folie.

Frasigt grönsaksbrödFrasigt grönsaksbrödFrasigt grönsaksbröd

Ingredienser

  • 1 pktciabattamix- (Kungsörnen)
  • 25 gjäst- (0,5 paket)
  • 1 mskolivolja
  • 600 gsquash- (2 st)
  • 700 gauberginer- (2 st)
  • 1rödlök
  • 1röd paprika- stor
  • 2 mskolivolja
  • 150 gfetaost
  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Blanda degen enligt förpackningens anvisning och låt jäsa.

  2. Sätt ugnen på 250°. Skölj och ansa grönsakerna och dela dem i mindre bitar, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Stek dem mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och låt grönsakerna kallna något.

  3. Sänk ugnsvärmen till 200°.

  4. Häll ut den lösa degen på mjölad bänk och dela den i två bitar. Klappa ut bitarna på 2 bakpappersklädda plåtar med mjölad hand. Låt jäsa ca 20 min.

  5. Fördela grönsakerna över bröden och tryck till något. Smula över fetaost och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna något före servering eller låt det kallna helt och frys in.

Vad tyckte du om receptet?