Servera fröknäcket till en grön ärtsoppa!
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fröknäcke med ärthummus och ärtskott. Börja med att lägga kikärterna i blöt, det tar ca 8 timmar i vatten. Självklart kan du ta färdigkokta kikärter i hummusen.
Hummus: Lägg kikärterna i kallt vatten ca 8 timmar.
Sätt ugnen på 150°. Blanda frön, fiberhusk och 1 tsk flingsalt. Koka upp vattnet och häll det över fröblandingen. Rör om och låt stå ca 10 min.
Bred ut smeten mellan två bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut det mellan pappren så att det täcker hela plåten. Dra försiktigt bort det översta pappret. Strö över 1/2 tsk flingsalt och grädda mitt i ugnen ca 1 timme tills brödet känns torrt. Låt kallna på galler. Bryt brödet i bitar.
Häll av vattnet från kikärterna. Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i kikärterna och sjud ca 1 timme tills de är mjuka. Häll av vattnet och spola kikärterna med kallt vatten så att de svalnar. Tina de gröna ärterna. Skala vitlöken. Mixa kikärter, gröna ärter och vitlök med mixerstav. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar. Smaksätt eventuellt med tahini.
Bred smör på fröknäcke. Toppa med ärthummus och garnera med ärtskott.
Servera fröknäcket till en grön ärtsoppa!