Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagat primörflarn med löjrom. Smördegsflarnet serveras med grön späd sparris, mjäll potatis och löjrom.
Media laddas
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen i en långpanna. Vispa upp ägget och pensla smördegens kant och 3 cm upp.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda det som blev kvar av det uppvispade ägget med citronskal, gräddfil samt 2/3 av den rivna osten. Bred ut krämen på smördegen.
Skölj potatisen noga och skär den i riktigt tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda potatisen med olja och citronsaft. Fördela den på flarnet i ett fint mönster och strö på resterande ost. Grädda
strax under ugnens mitt 20–25 min tills flarnet fått fin färg.
Topping: Bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skiva sparrisen på längden så tunt du kan. Lägg
primörerna i riktigt kallt vatten tills flarnet ska toppas.
Häll av vattnet och låt grönsakerna rinna av noga innan de läggs på flarnet. Klicka på gräddfil och rom. Garnera med ärtskott och servera.