Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasigt fikonflarn med julskinka

Bekanta julsmaker i ny tappning. Ett frasigt flarn med julskinka, fikon, ost och julsenap passar lika bra till glöggen som på julbordet.

Frasigt fikonflarn med julskinka
Frasigt fikonflarn med julskinka
Frasigt fikonflarn med julskinka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gjulskinka
  • 150 gfikon- torkade
  • 1rödlök
  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 mskjulsenap
  • 3 krmingefära- mald
  • 3 dlost- lagrad , grovriven
  • salt
  • peppar- nymald
  • 1 rullesmördeg- kyld, 250 g

Till garnering

  • fikon- färska

Gör så här

  1. Fintärna skinkan, strimla de torkade fikonen och hacka rödlöken.

  2. Blanda ihop crème fraiche, senap, ingefära, ost och lök. Vänd ner skinka och torkade fikon. Smaka av med salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.

  4. Bred ut skinkblandningen över degen.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Servera flarnet nygräddat och garnera med färska fikonklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök