Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på frasiga våfflor med karamelliserad banan och yoghurtglass. Om glassen har stått länge i frysen behöver den tempereras i kylskåp i god tid före servering.
Yoghurtglass: Vispa ihop yoghurt, vaniljsocker och glykos. Frys blandningen i glassmaskin tills den är fryst, 20–30 min beroende på maskin. Häll upp i kall bunke och ställ i frysen om den inte ska serveras direkt.
Våfflor: Smält smöret till våfflorna och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Vispa ner vattnet och till sist det smälta smöret.
Grädda drygt 1 dl smet åt gången i våffeljärn till fin färg. Låt våfflorna ligga på galler medan resten av smeten gräddas.
Karamelliserad banan: Skala och skär bananerna i tjocka skivor. Strö över sockret. Stek i smör på hög värme tills de blir gyllenbruna.
Servera våfflorna med bananer och yoghurtglass. Ringla över rikligt med lönnsirap.