Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga våfflor med karamelliserad banan och yoghurtglass

Recept på frasiga våfflor med karamelliserad banan och yoghurtglass. Om glassen har stått länge i frysen behöver den tempereras i kylskåp i god tid före servering.

Sophie Berlin
Frasiga våfflor med karamelliserad banan och yoghurtglass
Frasiga våfflor med karamelliserad banan och yoghurtglass
Frasiga våfflor med karamelliserad banan och yoghurtglass
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 mskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 3 dlvatten

Vaniljyoghurtglass

  • 5 dlyoghurt- turkisk
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dlglykos

Karamelliserad banan

  • 3bananer
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 msksmör

Tillbehör

  • lönnsirap

Gör så här

  1. Yoghurtglass: Vispa ihop yoghurt, vaniljsocker och glykos. Frys blandningen i glassmaskin tills den är fryst, 20–30 min beroende på maskin. Häll upp i kall bunke och ställ i frysen om den inte ska serveras direkt.

  2. Våfflor: Smält smöret till våfflorna och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Vispa ner vattnet och till sist det smälta smöret.

  3. Grädda drygt 1 dl smet åt gången i våffeljärn till fin färg. Låt våfflorna ligga på galler medan resten av smeten gräddas.

  4. Karamelliserad banan: Skala och skär bananerna i tjocka skivor. Strö över sockret. Stek i smör på hög värme tills de blir gyllenbruna.

  5. Servera våfflorna med bananer och yoghurtglass. Ringla över rikligt med lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?