Här hittar du fler recept på våfflor.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi vet, man kan använda våffelsmets-pulver också. Men gör man dem på det här sättet så blir det väldigt mycket godare! Så testa - åtminstone en gång!
Hallon parfait: Mosa hallonen lite med en gaffel i en bunke.
Koka upp vatten och socker till 121 grader.
När termometern visar 110 grader börjar du vispa äggvitorna till ett fast skum.
När lagen når 121 grader häller du i den med en tunn stråle i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet.
Vispa sedan på medelhastighet tills marängen har svalnat.
Vänd i hallonen och sist crème fraiche.
Häll upp allt i en form, plasta med plastfolie och stoppa in i frysen 2-3 timmar.
Låt stå i rumstemperatur i 20 minuter innan servering.
Våfflor: Smält smöret i en kastrull, dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg i allt i det smälta smöret.
Blanda alla torra ingredienser; vetemjöl, strösocker, bakpulver i en bunke, blanda i ägg och lite i taget av mjölken med en visp.
Blanda till en slät och fin våffelsmet.
Sist blandar du i det smälta smöret och citron zest.
Hetta upp våffeljärnet ordentligt, pensla på lite smör för de första våfflorna.
Häll på lagom med smet och grädda våfflorna 2-3 minuter.
Servera med färska hallon och hallon parfait. Pudra gärna lite florsocker över för extra effekt och sötma.
Här hittar du fler recept på våfflor.
Recept från Mitt kök