Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på frasiga våfflor med dill och gravlaxtopping och smakrik pepparrotskräm. Våfflorna kan serveras på buffébordet eller som tilltugg till en drink.
Inlagd rödlök: Blanda vatten, socker och ättika i en bunke. Rör så att sockret löses upp. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i lagen och låt stå ca 30 min.
Smält smöret i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en smet. Tillsätt resten av mjölken samt smält smör och dill.
Hetta upp våffeljärnet och pensla järnet med smält smör. Häll på 1/2–1 dl smet så att smeten täcker nästan hela järnet. Grädda våfflorna gyllenbruna.
Pepparrotskräm: Vispa upp crème fraichen. Klipp i krassen och tillsätt pepparrot. Krydda med salt och peppar.
Toppa våfflorna med pepparrotskräm, gravad lax, inlagd lök och dill. Servera.