Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga våfflor med dill, gravad lax och pepparrotskräm

Recept på frasiga våfflor med dill och gravlaxtopping och smakrik pepparrotskräm. Våfflorna kan serveras på buffébordet eller som tilltugg till en drink. 

Frasiga våfflor med dill, gravad lax och pepparrotskrämFrasiga våfflor med dill, gravad lax och pepparrotskrämFrasiga våfflor med dill, gravad lax och pepparrotskräm
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 4 dlmjölk
  • 0,5 dldill- finhackad

Inlagd rödlök

  • 2 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 2rödlökar

Pepparrotskräm

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 asksmörgåskrasse
  • 3 mskpepparrot- riven färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Topping

  • gravad lax- i tunna skivor
  • dill

Gör så här

  1. Inlagd rödlök: Blanda vatten, socker och ättika i en bunke. Rör så att sockret löses upp. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i lagen och låt stå ca 30 min.  

  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en smet. Tillsätt resten av mjölken samt smält smör och dill.

  3. Hetta upp våffeljärnet och pensla järnet med smält smör. Häll på 1/2–1 dl smet så att smeten täcker nästan hela järnet. Grädda våfflorna gyllenbruna.

  4. Pepparrotskräm: Vispa upp crème fraichen. Klipp i krassen och tillsätt pepparrot. Krydda med salt och peppar.

  5. Toppa våfflorna med pepparrotskräm, gravad lax, inlagd lök och dill. Servera.

Vad tyckte du om receptet?