Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på frasiga våfflor med hjortron och chèvre. Våfflor som serveras med getost blir tillsammans med hjortron en mättande efterrätt.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman vatten, grädde, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet. Rör i smöret. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 2 timmar.
Passera hallonen genom en trådsil. Blanda hallonpuré och honung. Ställ kallt till servering.
Blanda limesaft, sirap och ingefära. Tillsätt ev 1 droppe hushållsfärg för färgens skull.
Skär osten i drygt 1-cm tjocka skivor.
Hetta upp våffellaggen och häll i 1 dl smet per våffla. Grädda tills våfflorna är vackert gyllenbruna.
Servera våfflorna med hjortronsylt, hallonpuré, limesirap och chèvreost.