Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Våfflor med hjortron och chèvre

Recept på frasiga våfflor med hjortron och chèvre. Våfflor som serveras med getost blir tillsammans med hjortron en mättande efterrätt.

Våfflor med hjortron och chèvre
Våfflor med hjortron och chèvre
Våfflor med hjortron och chèvre
Foto: Holger Edström,,,,,,,

Våffelsmet

  • 50 gsmör
  • 2 dlvatten- eller mineralvatten, kallt
  • 4 dlvispgrädde
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 150 ghallon- frysta
  • 0,5 dlhonung
  • 4 msklime- pressad
  • 1 dlsirap- ljus
  • 2 krmingefära- mald
  • 400 gchèvreost
  • 1 dlhjortronsylt
  • grön hushållsfärg- ev

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman vatten,  grädde, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet. Rör i smöret. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 2 timmar.

  2. Passera hallonen genom en trådsil. Blanda hallonpuré och honung. Ställ kallt till servering.

  3. Blanda limesaft, sirap och ingefära. Tillsätt ev 1 droppe hushållsfärg för färgens skull.

  4. Skär osten i drygt 1-cm tjocka skivor.

  5. Hetta upp våffellaggen och häll i 1 dl smet per våffla.  Grädda tills våfflorna är vackert gyllenbruna.

  6. Servera våfflorna med hjortronsylt, hallonpuré, limesirap och chèvreost.

Vad tyckte du om receptet?