Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på frasiga tofuspett med lök- och ingefärsröra. Tofuspetten går bra att försteka och sedan värma i 150° ugn ca 15 min före servering.
Skär tofun i avlånga bitar. Vispa upp ägg, kryddpeppar, ingefära och senap. Blanda bitarna med äggblandningen. Låt marinera ca 1 timme.
Lökröra: Skala och finhacka löken. Lägg den i en stekpanna med russin, ingefära, vatten, vinäger, honung och soja. Koka på svag värme ca 30 min. Rör då och då. Låt svalna.
Blanda pankon med majsstärkelsen på ett fat. Rulla bitarna i blandningen och tryck in ströbrödet ordentligt i tofun så att det fastnar.
Stek runt om på medelvärme i en stekpanna i olja och smör tills tofun fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
Ställ tofubitarna på högkant och stick en pinne i varje bit. Toppa med lite av lökröran och garnera med krasse. Servera med resterande lökröra.