Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga sparrisrullar med citrondipp

Variant på munsbit där sparrisen i stället rullas in i brödet och dippas i god sås.

Frasiga sparrisrullar med citrondipp
Frasiga sparrisrullar med citrondipp
Frasiga sparrisrullar med citrondipp
Foto: Wolfgang Kleinschmid

Ingredienser

  • 16gröna sparrisar
  • 1 mskolivolja- + 3 msk
  • 8 skivorformbröd- vitt
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Pensling

  • ägg

Dipp

  • 0,5citron
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Stek eller grilla sparrisen i 1 msk olja runt om ca 2 min.

  2. Skär bort kanterna på brödet. Lägg skivorna mellan två ark bakplåtspapper och kavla försiktigt ut till tunna plattor, ca 12 x 12 cm.

  3. Vispa upp ägget till pensling. Lägg sparrisen på brödskivorna och rulla ihop. Pensla kanten med ägg så att det fäster.

  4. Dipp: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med crème fraichen. Krydda med salt och peppar.

  5. Stek sparrisrullarna runt om i 3 msk olja tills de är frasiga och har fin färg. Krydda med flingsalt och peppar. Serveras nystekta med citrondippen.

Vad tyckte du om receptet?