Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Variant på munsbit där sparrisen i stället rullas in i brödet och dippas i god sås.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Stek eller grilla sparrisen i 1 msk olja runt om ca 2 min.
Skär bort kanterna på brödet. Lägg skivorna mellan två ark bakplåtspapper och kavla försiktigt ut till tunna plattor, ca 12 x 12 cm.
Vispa upp ägget till pensling. Lägg sparrisen på brödskivorna och rulla ihop. Pensla kanten med ägg så att det fäster.
Dipp: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med crème fraichen. Krydda med salt och peppar.
Stek sparrisrullarna runt om i 3 msk olja tills de är frasiga och har fin färg. Krydda med flingsalt och peppar. Serveras nystekta med citrondippen.