Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga rabarberrullar

Rabarberrullarna smakar bäst ljumma. De går bra att grädda i god tid och sedan värma igen strax före servering.

Frasiga rabarberrullarFrasiga rabarberrullarFrasiga rabarberrullar
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1filodeg- (500 g) fryst
  • 5rabarberstjälkar- (500 g)
  • 500 gmandelmassa
  • 1 dlströsocker
  • 3 mskpotatismjöl
  • 250 gsmör
  • 0,5 dlråsocker

Vaniljyoghurt

  • 4 dlvispgrädde
  • 2,5 dlyoghurt- turkisk
  • 1,5 mskflorsocker
  • 1 mskvaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Låt filodegen tina enligt anvisning på förpackningen. Skala rabarbern och skär den i små bitar.

  2. Finriv mandelmassan. Blanda rabarber, mandelmassa, socker och potatismjöl. Smält smöret.

  3. Skär filodegsplattorna i rutor,18 x 24 cm. Pensla ett blad i taget med smör. Lägg lite av fyllningen i en sträng längs kortsidan på bladen och rulla ihop till en fast rulle. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Pensla rullarna med smör och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  5. Vispa grädden. Rör i yoghurten. Smaka av med flor- och vaniljsocker. Dippa de ljumma rullarna i vaniljyoghurten.

Vad tyckte du om receptet?