Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarberrullarna smakar bäst ljumma. De går bra att grädda i god tid och sedan värma igen strax före servering.
Sätt ugnen på 225°. Låt filodegen tina enligt anvisning på förpackningen. Skala rabarbern och skär den i små bitar.
Finriv mandelmassan. Blanda rabarber, mandelmassa, socker och potatismjöl. Smält smöret.
Skär filodegsplattorna i rutor,18 x 24 cm. Pensla ett blad i taget med smör. Lägg lite av fyllningen i en sträng längs kortsidan på bladen och rulla ihop till en fast rulle. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla rullarna med smör och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Vispa grädden. Rör i yoghurten. Smaka av med flor- och vaniljsocker. Dippa de ljumma rullarna i vaniljyoghurten.