Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakad och frasig förrätt som känns rustik och lyxig på samma gång.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär smördegen i 6 bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp en kant runt om.
Skala och skiva potatisen. Fördela potatisen omlott på smördegen. Krydda med salt. Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg. Strö osten över potatisen.
Grädda i mitten av ugnen tills tartletterna har fin färg och är frasiga, cirka 20 minuter. Låt svalna.
Servera tartletterna nygräddade med en klick crème fraiche och rom. Dra över ett varv med pepparkvarnen, strö på hackad rödlök och dill. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök