Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga lökpajer

I varmluftsugn behöver inte smördegen förgräddas. Annars får du förgrädda degen i 225° tills den får färg, lägga i fyllningen och sedan grädda ytterligare 10 min.

Frasiga lökpajerFrasiga lökpajerFrasiga lökpajer

Ingredienser

  • 1 kgrödlök
  • 3 burkarsardeller- (à 80 g)
  • 1,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 9smördegsplattor
  • 150 gvästerbottensost- riven

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Fräs den mjuk på medelvärme i lite av oljan från sardellerna.

  2. Strimla sardellerna och blanda med den mjuka löken, smaka av med peppar. Ställ åt sidan.

  3. Sätt ugnen på 200° varmluft med undervärme.

  4. Mjöla bänken och kavla ut smördegsplattorna till fyrkanter, dela varje platta i fyra kvadrater och lägg ner i små folieformar. Ställ dem på en plåt. Fördela lökfyllningen i smördegen. Lägg i ost. Grädda pajerna längst ner i ugnen ca 12 min.

Vad tyckte du om receptet?