Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga laxsnurror med spenat

Smördeg är alltid praktiskt att använda till smårätter. Allt går att förbereda tidigare under dagen, men ju senare snurrorna gräddas, desto bättre.

Frasiga laxsnurror med spenat
Frasiga laxsnurror med spenat
Frasiga laxsnurror med spenat
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 rullarsmördeg- kyld, rektangelformade
  • 2 dlpurjolök- strimlad
  • 200 gbabyspenat- färsk
  • smör
  • 200 gphiladelphia
  • 300 ggravad lax- skivad
  • 1ägg
  • flingsalt

Gör så här

  1. Fräs lök och spenat i smör. Låt kallna.

  2. Bred osten över smördegen. Fördela lax och spenatfräs över. Rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rulle i 16 skivor.

  3. Lägg snurrorna på ett underlag med bakplåtspapper. Förvara i kylen. Hit går att förbereda.

  4. Vid servering: Sätt ugnen på 225 grader. Flytta över bakpapper och snurror till plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt.

  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 18 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök