Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spröda och lättätna rullar som brukar ha en strykande åtgång – så har ni matglada gäster kanske det är läge att göra några extra? Rullarna går bra att förbereda i god tid, men grädda dem gärna så sent som möjligt.
Mjukstek purjolöken i smör. Ta från värmen och låt kallna. Fintärna laxen. Blanda lök, lax, kesella, senap och dill.
Sätt ugnen på 225 grader. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte.
Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i fyra bitar. Lägg en klick fyllning längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör och strö på sesamfrö.
Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har fin färg, cirka 8 minuter.
Recept från Mitt kök