Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxkakorna är godast frasigt nystekta. Servera dem som snacks eller med nudlar eller ris. Variera med att smaksätta laxfärsen med t ex lime- eller citronskal, wasabi eller finstrimlade limeblad.
Skär laxen i tunna strimlor. Blanda laxen med ingefära och salt. Pudra över potatismjölet och rör om. Blanda i lätt uppvispad äggvita.
Kärna ur, strimla och blanda ner chili tillsammans med mynta i laxfärsen.
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek laxkakorna guldbruna i omgångar på medelstark värme ca 2 min på varje sida.
Servera laxkakorna nystekta med sås och limeklyftor.