Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga laxkakor

Laxkakorna är godast frasigt nystekta. Servera dem som snacks eller med nudlar eller ris. Variera med att smaksätta laxfärsen med t ex lime- eller citronskal, wasabi eller finstrimlade limeblad. 

Frasiga laxkakorFrasiga laxkakorFrasiga laxkakor

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 1 mskingefära- finriven
  • 1 tsksalt
  • 3 mskpotatismjöl
  • 1äggvita
  • 1chili- t ex spansk peppar röd
  • 1 dlmynta- hackad
  • 2 mskrapsolja

Tillbehör

  • sweet chilisås- eller tempurasås
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna strimlor. Blanda laxen med ingefära och salt. Pudra över potatismjölet och rör om. Blanda i lätt uppvispad äggvita.

  2. Kärna ur, strimla och blanda ner chili tillsammans med mynta i laxfärsen.

  3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i 2 matskedsstora klickar och bred ut dem. Stek laxkakorna guldbruna i omgångar på medelstark värme ca 2 min på varje sida.

  4. Servera laxkakorna nystekta med sås och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?