Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar är en god liten rätt när man inte är så där jättehungrig. Vårrulledeg köps i butiker med asiatiska livsmedel. Den kan ersättas med dubbla filodegsark.
1. Sätt ugnen på 225°. Smörj 6 cocotteformar, à 1 1/2 dl, utvändigt med rikligt med olja. Lägg ett vårrulledegsark på varje form och tryck till dem runt formarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa försiktigt formarna och ställ dem på ett galler för att svalna.
Ärtcrème: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Mixa ärterna i en liten mixerkanna. Tillsätt oljan, lite i taget, under mixning. Blanda i misopasta, vinäger och chili. Krydda med salt.
Skala havskräftorna och skär stjärtarna i bitar. Peta ur köttet ur klorna om de är stora. Blanda mjölet med sesamfrön och salt. Vänd kräftköttet i blandningen.
Stek havskräftorna hastigt i smör tills de fått fin färg.
Strimla salladen och fördela i skålarna. Klicka på ärtcrèmen. Lägg på havskräftsbitarna och garnera med broccoligroddar. Servera genast.