Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar

Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar är en god liten rätt när man inte är så där jättehungrig. Vårrulledeg köps i butiker med asiatiska livsmedel. Den kan ersättas med dubbla filodegsark.

Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar
Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar
Frasiga korgar med havskräftor, ärtcrème och broccoligroddar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6 arkvårrulledeg- ca 10 x 10 cm
  • 6havskräftor- kokta
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 msksesamfrön- svarta
  • 2 krmsalt
  • 2 msksmör
  • 0,5krispsallad
  • 1 dlbroccoligroddar

Ärtcrème

  • 100 gärtor- gröna
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 mskmisopasta- ljus
  • 1 tskrisvinäger
  • 1 tskröd chili- finhackad, t ex spansk peppar
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225°. Smörj 6 cocotteformar, à 1 1/2 dl, utvändigt med rikligt med olja. Lägg ett vårrulledegsark på varje form och tryck till dem runt formarna. Ställ formarna på en plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa försiktigt formarna och ställ dem på ett galler för att svalna.

  2. Ärtcrème: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Mixa ärterna i en liten mixerkanna. Tillsätt oljan, lite i taget, under mixning. Blanda i misopasta, vinäger och chili. Krydda med salt.

  3. Skala havskräftorna och skär stjärtarna i bitar. Peta ur köttet ur klorna om de är stora. Blanda mjölet med sesamfrön och salt. Vänd kräftköttet i blandningen.

  4. Stek havskräftorna hastigt i smör tills de fått fin färg.

  5. Strimla salladen och fördela i skålarna. Klicka på ärtcrèmen. Lägg på havskräftsbitarna och garnera med broccoligroddar. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?