Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga kardemummavåfflor med hallonsylt och grädde

Recept på klassisk våffla smaksatt med kardemumma som passar bra med hallonsylt och vispad grädde.

Frasiga kardemummavåfflor med hallonsylt och grädde
Frasiga kardemummavåfflor med hallonsylt och grädde
Frasiga kardemummavåfflor med hallonsylt och grädde
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskkardemumma- stött
  • 2 mskströsocker
  • 2,5 dlvatten
  • 25 gsmör- smält
  • 3 dlvispgrädde

Till servering

  • 2 dlvispgrädde

Till garnering

  • citronmeliss
  • florsocker
  • kardemumma- stött

Hallonsylt

  • 250 ghallon- frysta
  • 1 dlströsocker
  • 0,5citron- (ekologisk) rivet skal
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa samman mjöl, kardemumma, socker och vatten till en jämn smet. Tillsätt smöret. Vispa grädden tjock och vänd ner i smeten.

  2. Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen. Bred ut cirka 1 dl smet i våffeljärnet per våffla. Grädda våfflorna guldbruna. Lägg dem på galler så att de behåller frasigheten.

  3. Servera med hallonsylt och vispad grädde. Garnera med citronmeliss, siktat florsocker och stött kardemumma.

  4. Lägg 250 g frysta hallon i en kastrull. Värm på medelvärme tills de tinar. Tillsätt en deciliter strösocker, rivet skal av en halv ekologisk citron och en tesked vaniljsocker. Låt koka 10 minuter under omrörning. Häll över i en förvärmd glasburk med lock. Låt svalna. Förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök