Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på klassisk våffla smaksatt med kardemumma som passar bra med hallonsylt och vispad grädde.
Vispa samman mjöl, kardemumma, socker och vatten till en jämn smet. Tillsätt smöret. Vispa grädden tjock och vänd ner i smeten.
Smörj våffeljärnet med smält smör till första laggen. Bred ut cirka 1 dl smet i våffeljärnet per våffla. Grädda våfflorna guldbruna. Lägg dem på galler så att de behåller frasigheten.
Servera med hallonsylt och vispad grädde. Garnera med citronmeliss, siktat florsocker och stött kardemumma.
Lägg 250 g frysta hallon i en kastrull. Värm på medelvärme tills de tinar. Tillsätt en deciliter strösocker, rivet skal av en halv ekologisk citron och en tesked vaniljsocker. Låt koka 10 minuter under omrörning. Häll över i en förvärmd glasburk med lock. Låt svalna. Förvara i kyl.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök