Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dessa havrevåfflor blir frasiga av smör och får mycket smak av havre. Skrädmjöl är ett rostat havremjöl som finns i större välsorterade butiker eller i hälsokostbutiker. Orostat havremjöl kan också användas, det finns i det glutenfria sortimentet.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda båda mjölsorterna med bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och rör till en smet. Rör ner grädde och det avsvalnade smälta smöret. Låt smeten svälla 5–10 min.
Grädda våfflorna i ett hett järn, ca 1 dl smet till varje våffla. Servera dem nygräddade med bär, sylt och vispad grädde.