Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga getostsnurror med jordgubbar

Sommarens godaste drinktilltugg. Snurrorna går bra att förbereda och förvara i kylen. Sen är det enkelt att grädda och servera dem spröda och nybakade.

Frasiga getostsnurror med jordgubbar
Frasiga getostsnurror med jordgubbar
Frasiga getostsnurror med jordgubbar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld,240 g
  • 175 ggetost- ca
  • 23 dljordgubbar- fintärnade
  • 1ägg
  • vallmofrö- blått
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.  Rulla ut degen. Smula över osten och strö på jordgubbarna.

  2. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg snurrorna i mjölade bullformar.

  3. Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrö och lite flingsalt.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills snurrorna är frasiga och har fin färg, 20–25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök