Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasiga äppelpajer med vaniljsås

Enkelt recept på små frasiga äppelpajer bakade med färdig smördeg. En mild efterrätt baserad på härliga röda äpplen. Servera med hemgjord vaniljsås eller vaniljglass.

Media laddas

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld (250 g)
  • 1ägg
  • 1,5 dläppelmos- fast
  • 4röda äpplen
  • smör- smält, till pensling
  • 3 mskflorsocker

Garnering

  • florsocker
  • myntablad

Tillbehör

  • vaniljsås
Frasig äppelpaj bakad med smördegFrasig äppelpaj bakad med smördegFrasig äppelpaj bakad med smördeg
Frasig äppelpaj bakad med smördeg Foto: Eva Hildén Smith

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär smördegen i fyra rektanglar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Pensla degplattorna med uppvispat ägg. Fördela och bred äppelmoset i en sträng i mitten av varje botten.

  3. Kärna ur och skär i äpplena i tunna skivor. Lägg äppelskivorna omlott i mitten på varje botten. Pensla med smör och sikta över florsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

  4. Sikta över florsocker, garnera med myntablad och servera äppelpajen med vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs också:

Recept på vaniljsås du inte behöver koka

Klassisk vaniljsås