Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasig toast med taleggio och karamelliserad rödlök är en mättande macka med smakrik italiensk kittost.
Lök: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs löken i smör på medelvärme i en stekpanna 10–15 min så att löken får lite färg och blir söt i smaken. Strö över sockret och fortsätt steka ca 1 minut. Tillsätt vinäger och låt den koka in 2–3 min. Ställ åt sidan.
Bred brödskivorna med smör. Skär taleggion i 1/2 cm tjocka skivor och fördela dem på bröden. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in tillaga mitt i ugnen 5–10 min tills osten smält och blivit gyllene.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Ta ut smörgåsarna och toppa med karamelliserad lök, citronskal och timjan.