Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasig smördegstarte med ostkräm, räkor och örtsallad kan göras 3–4 timmar i förväg och garneras strax före.
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och pensla kanterna med uppvispat ägg.
Ostkräm: Rör samman alla ingredienser och bred krämen över smördegen, men lämna ca 1 cm ut till kanten runt om. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills smördegen är gyllene. Ta ut och låt svalna.
Örtsallad: Vispa samman olja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner salladen i dressingen precis före servering.
Skala räkorna eller låt dem rinna av. Toppa tarten med räkor, löjrom och sallad. Avsluta med dill och eventuellt krasse.