Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig smördegstarte med ostkräm och räkor

Frasig smördegstarte med ostkräm, räkor och örtsallad kan göras 3–4 timmar i förväg och garneras strax före.

Frasig smördegstarte med ostkräm och räkor
Frasig smördegstarte med ostkräm och räkor
Frasig smördegstarte med ostkräm och räkor
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 rullesmördeg- kyld (ca 300 g)
  • 1ägg

Ostkräm

  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 dlparmesan- riven
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Örtsallad

  • 50 gsalladsblad- späda, t ex röd ängssyra, finbladig grönkål, mâche eller tat-soi
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Topping

  • 1 kgräkor- med skal eller 400 g skalade i lake
  • 80 glöjrom
  • 0,5 mskdill
  • krasse- ev, gärna lila blad

Gör så här

  1.  

  2. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och pensla kanterna med uppvispat ägg.

  3. Ostkräm: Rör samman alla ingredienser och bred krämen över smördegen, men lämna ca 1 cm ut till kanten runt om. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills smördegen är gyllene. Ta ut och låt svalna.

  4. Örtsallad: Vispa samman olja, citronsaft, salt och peppar. Vänd ner salladen i dressingen precis före servering.

  5. Skala räkorna eller låt dem rinna av. Toppa tarten med räkor, löjrom och sallad. Avsluta med dill och eventuellt krasse.

Vad tyckte du om receptet?