Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med smördeg som botten får du en oväntat frasig tårta. Tänk på att lägga samman tårtan strax före servering så att den håller sig frasig.
Sätt ugnen på 200 grader. Följ anvisningen på smördegsförpackningen och låt arken vila i rumstemperatur i cirka 5 minuter. Dela på mitten och lägg på bakplåtspapper i en plåt. Pensla med äggula. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter tills smördegen fått färg. Låt svalna.
Skala och skiva löken i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skiva äpplet i tunna skivor. Hetta upp smör i en panna och stek först löken på svag värme i några minuter. Tillsätt äppleskivor och stek tills äpplet och löken blivit fått fin färg. Häll ner timjan, vinäger och socker. Stek tills allt kokat in och löken karamelliserats. Smaka av med svartpeppar.
Strimla nötkött och blanda med crème fraiche och yoghurt till en massa. Tillsätt finriven pepparrot. Salta och peppra.
Lägg ut ett ark smördeg på ett fat och täck med några matskedar rökt nötköttsfyllning. Klicka sedan ut några matskedar lökbalsamico. Lägg ut ett nytt smördegsark och gör på samma sätt. Avsluta med att garnera tårtan med salladsskott, skivor av rökt nötkött och druvor.
Recept från Mitt kök