Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig schnitzel med ponzusås och srirachamajonnäs

Recept på frasig schnitzel med ponzusås och srirachamajonnäs, en rätt som fått inspiration från Asien. Ponzusås är en japansk dippsås. Här är en förenklad  variant, jättegod även till fisk.

Petra Lindstrand
Frasig schnitzel med ponzusås och srirachamajonnäs
Frasig schnitzel med ponzusås och srirachamajonnäs
Frasig schnitzel med ponzusås och srirachamajonnäs
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gskinkschnitzlar
  • 1ägg
  • 1,5 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 250 gsnackgurka- eller 1 vanlig gurka
  • 2 mskrisvinäger

Ponzusås

  • 1citron
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlsoja- japansk
  • smör- och rapsolja
  • rårössocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlbasmatiris
  • 0,5 dlsrirachamajonnäs

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa upp ägget. Häll ströbrödet på ett fat. Vänd köttskivorna i ägget och därefter i ströbrödet.

  2. Stek schnitzlarna i 3 msk smör- och rapsolja i en medelvarm stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Skär gurkan i bitar och blanda med vinäger och 2 tsk socker.

  4. Ponzusås: Halvera citronen och pressa ut 1/2 dl saft. Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop citronsaft, vitlök och soja.

  5. Servera köttet med ris, gurka, dressing och srirachamajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

Få middagstips för veckan - signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!