Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med några lager filodeg blir pajen mycket frasigare än med vanlig pajdeg. Pajen är god som huvudrätt, men passar också som antipasto tillsammans med olika charkuterier, oliver och inlagda grönsaker.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter, med olivolja. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så att den inte torkar.
Lägg filodegsarken, lite omlott, i formen. Pensla arken med olivolja vartefter de läggs i formen. Vik in degen lite ”fluffigt” så att den inte hänger utanför formens kant.
Skiva squashen tunt och dela skivorna som halvmånar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Mjukstek squashen i olivolja. Blanda i vitlök och chili mot slutet. Strimla rucolan. Mixa rucola och kesella. Vispa i äggen, ett i taget. Vänd ner parmesanosten. Krydda med salt och peppar.
Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet. Häll över äggstanningen och lägg på halverade tomater.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Täck med aluminiumfolie om degen ser ut att bli för mörk.
Recept från Mitt kök