Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig rucolapaj

Med några lager filodeg blir pajen mycket frasigare än med vanlig pajdeg. Pajen är god som huvudrätt, men passar också som antipasto tillsammans med olika charkuterier, oliver och inlagda grönsaker.

Frasig rucolapaj
Frasig rucolapaj
Frasig rucolapaj
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 pktfilodeg- kyld, cirka 250 g
  • 3 mskolivolja- cirka

Fyllning

  • 300400 gsquash
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,51chili- röd
  • olivolja
  • 50 grucola
  • 250 gkesella
  • 4ägg
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald
  • 150 gcocktailtomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter, med olivolja. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så att den inte torkar.

  2. Lägg filodegsarken, lite omlott, i formen. Pensla arken med olivolja vartefter de läggs i formen. Vik in degen lite ”fluffigt” så att den inte hänger utanför formens kant.

  3. Skiva squashen tunt och dela skivorna som halvmånar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Mjukstek squashen i olivolja. Blanda i vitlök och chili mot slutet. Strimla rucolan. Mixa rucola och kesella. Vispa i äggen, ett i taget. Vänd ner parmesanosten. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet. Häll över äggstanningen och lägg på halverade tomater.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 35–40 minuter. Täck med aluminiumfolie om degen ser ut att bli för mörk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök