Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasig rabarbertarte med mandelkräm görs av färdigköpt smördeg vilket gör att desserten lagas på nolltid!
Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik in kanterna runt om ca 1 cm in och nagga fast degen lätt med en gaffel.
Mandelkräm: Riv mandelmassan och smält smöret. Rör samman mandelmassa och smör med ägg, mjöl och eventuellt rom tills krämen är helt slät. Bred krämen över smördegen.
Ingefärslag: Koka upp ingredienserna till ingefärssockerlagen.
Ansa och skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar, lägg i den varma lagen ca 5 min. Ta upp rabarbern (sockerlagen går fint att spara i kylen ca 2 veckor och använda till drinkar) och fördela över pajen. Hyvla över smöret, strö på socker, kardemumma och mandelspån.
Grädda tarten mitt i ugnen ca 15 min, tills den blivit gyllene. Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde.