Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig rabarberkaka

Lättbakad rabarberkaka som passar bra att servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Frasig rabarberkaka
Frasig rabarberkaka
Frasig rabarberkaka
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlströsocker
  • 2ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver

Rabarber

  • 3rabarberstjälkar- (100 g)
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Topping

  • 1 dlhavregryn
  • 25 gsmör
  • 2 mskströsocker

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  2. Rabarber: Skiva rabarbern. Vänd den i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.

  3. Topping: Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera.

Vad tyckte du om receptet?