Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättbakad rabarberkaka som passar bra att servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Sätt ugnen på 150°. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Rabarber: Skiva rabarbern. Vänd den i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.
Topping: Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera.