Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig parmesanpotatis

Potatisen bakas smart i ugnen samtidigt med korvarna, eftersom de ska tillagas i samma ugnstemperatur.

Malin Landquist
Frasig parmesanpotatis
Frasig parmesanpotatis
Frasig parmesanpotatis
Frasig parmesanpotatis Foto: Joel Wåreus

Parmesanpotatis

  • 1 kgpotatis- mjölig sort
  • 1 litetägg
  • 2 dlparmesan- finriven
  • 1,5 dlpanko- eller dygnsgammalt vitt, rivet bröd.
  • 1 mskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av i durkslag. Hit går det bra att förbereda.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Häll över uppvispat ägg och vnd runt väl.

  3. Blanda parmesan, panko, salt och peppar och strö detta över potatisen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är gyllenbrun och frasig.

Vad tyckte du om receptet?