Läs mer:
Potatisexpertens supertips: Så lyckas du med potatisen
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Parmesanpotatis har den senaste tiden blivit populärt på sociala medier. Här delar vi vårt bästa recept på den smarriga potatisrätten. Ett underbart gott tillbehör till kött eller fisk, som dessutom går enkelt att laga. Succé!
Media laddas
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna och skär dem mitt itu på längden.
Skär skåror i potatisen i ett rutmönster. Skårorna ska gå några millimeter ner i potatisen, men inte helt igenom.
Smält smöret i en kastrull och häll i en fjärdedel i en ugnsform med kanter. Strö över tre fjärdedelar av den rivna osten, salt och peppar. Blanda ihop till en tjock massa.
Lägg potatisarna i ugnsformen, över ostmassan, med snittsidan nedåt. Pensla potatisarna med det resterande smöret och toppa dem till sist med den resterande osten.
Tillaga potatisen i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills potatisen fått fin färg och är färdig.
Läs mer:
Potatisexpertens supertips: Så lyckas du med potatisen