Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm

Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm serveras med en liten pastasort som heter tubetti. Kycklingen blir extra frasig om den paneras i pankoströbröd, det är en bra stapelvara i skafferiet.

Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekrämFrasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekrämFrasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gminutfilé av kyckling
  • 1aubergine
  • 500 gkörsbärstomater- gärna på kvist
  • 1ägg
  • 1 dlströbröd- gärna panko
  • 50 gvattenkrasse- turkisk
  • 2 dlyoghurt
  • 1vitlöksklyfta
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 300 gpasta- t ex tubetti

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Tärna auberginen. Blanda aubergine och tomater med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen fått fin färg. Lägg tomaterna vid sidan om när ca 10 min återstår av tillagningstiden.

  2. Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i ägg och sedan i ströbröd. Stek kycklingen på medelvärme i 3 msk olja tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 4 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Finstrimla hälften av vattenkrassen. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av kokvattnet. Kyl pastan lätt i kallt vatten och lägg i en skål. Rör i hälften av krassekrämen och tillsätt lite av kokvattnet.

  5. Servera kycklingen med grönsaker, krassekräm och pasta. Garnera med resterande vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?