Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 43g
Kolhydrater: 66g
Frasig kycklingschnitzel med rostade grönsaker och krassekräm serveras med en liten pastasort som heter tubetti. Kycklingen blir extra frasig om den paneras i pankoströbröd, det är en bra stapelvara i skafferiet.
Sätt ugnen på 250°. Tärna auberginen. Blanda aubergine och tomater med 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela auberginen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen fått fin färg. Lägg tomaterna vid sidan om när ca 10 min återstår av tillagningstiden.
Vispa upp ägget. Vänd kycklingen i ägg och sedan i ströbröd. Stek kycklingen på medelvärme i 3 msk olja tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 4 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Finstrimla hälften av vattenkrassen. Blanda med yoghurt och pressad vitlök. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av kokvattnet. Kyl pastan lätt i kallt vatten och lägg i en skål. Rör i hälften av krassekrämen och tillsätt lite av kokvattnet.
Servera kycklingen med grönsaker, krassekräm och pasta. Garnera med resterande vattenkrasse.